Ghee petit fours

Ghee is een geklaarde boter, met een ontzettend bijzondere smaak. Meer over ghee kun je hier lezen.Ik ben er nog een beetje mee aan het ” spelen” in mijn recepten. Ik persoonlijk vind het een heerlijke vervanger voor lactose-producten. Het is wel erg belangrijk, dat je de juiste varianten kiest. Er zijn ontzettend veel varianten gewoon verkrijgbaar bij de toko, voor een habbekrats, maar deze zijn vaak erg bewerkt en bevatten toevoegingen. Je kunt ghee het beste kopen in de biowinkel. Maak er eens deze heerlijke petit fours mee! Succes verzekerd!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijn gemalen walnoten
  • 100 gram boekweitmeel
  • twee flinke eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • een grote banaan, fijn geprakt
  • 5-8 druppels MOOS favorites stevia ( liefst naturel )
  • twee eetlepels ghee op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • vier flinke eetlepels ghee
  • twee eetlepels erythritol suiker

Om te garneren:

  • kokosrasp

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een vierkante brownie-vorm ( of vierkante ovenschaal) in met ghee. Bekleed vervolgens met bakpapier. Roer alle ingredienten voor de koek door elkaar tot een stevige massa. Blijft de massa wat te loskorrelig? Voeg er dan nog een halve banaan aan toe en klop stevig door. Stort de massa uit over de bodem van de vorm en smeer mooi uit, ook goed in de hoeken zodat er een mooie vierkante plak ontstaat. Je kunt je handen steeds even licht bevochtigen met warm water om de massa goed aan te drukken. Bestrooi één helft van de plak royaal met kokosrasp en druk dit licht in het beslag. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf steeds even goed controleren. Laat goed afkoelen.

IMG_6583

Klop de suiker door de ghee tot er een mooie romige crème ontstaat. Als de plak cake goed is afgekoeld, deze in mooie vierkante blokken snijden. Snij evenveel blokken met kokosrasp als zonder kokosrasp. Gebruik de stukken zonder kokosrasp voor de onderste laag. Besmeer deze met de ghee créme. Druk een blok met kokosrasp er voorzichtig op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *